Mihin työajanseurantaa tarvitaan?

kellokortti-merkki-241x240Työaikalain mukaan työnantajan on kirjattava tehdyt työtunnit ja niistä suoritetut korvaukset työntekijöittäin. Kirjanpitoon on merkittävä joko säännöllisen työajan työtunnit, lisä-, yli-, hätä- ja sunnuntaityötunnit sekä niistä suoritetut korvaukset tai kaikki tehdyt työtunnit samoin kuin erikseen yli-, hätä- ja sunnuntaityötunnit sekä niistä suoritetut korotusosat.

Työaikalain noudattamista valvovat mm. työsuojelutarkastajat. Tarkastajien suorittamilla työpaikkakäynneillä tarkistetaan mm. työsuojeluorganisaatio, työterveyshuolto, mahdolliset vaaratekijät ja niihin varautuminen sekä työaikakirjanpito.

Toimivalla työajanseurannalla saavutetaan työaikalain vaatimusten täyttämisen lisäksi myös monia muita etuja:

  • työn tehostuminen turhien työvaiheiden karsimisella
  • esimiehille parempi kuva työntekijöiden työkuormasta ja resurssien tarpeesta
  • turhan "kyttäämisen" poistuminen, työaika todistettavissa helposti
  • pohja asiakaslaskutukselle muodostuu työajanseurannasta automaattisesti
  • työajat, lisät ja ylityöt palkanlaskentaan napin painalluksella - ei ylimääräistä käsityötä

Kellokortti.fi -palvelu

Kellokortti.fi -palvelu on helppo ja tehokas ratkaisu työajanseurantaan. Voit seurata työaikaa missä vain ja milloin vain - leimauslaitteella, matkapuhelimella ja/tai tietokoneen selkeällä työaikakalenterilla! Työaikatulkki siirtää tunnit suoraan tulkittuna palkanlaskentaan (ylityöt, lisät ym.). Tietokoneeseen asennettavan työajastimen avulla saadaan työaika kirjattua tarkasti asiakkaalle tai projektille.

Tarjouslaskurista näet miten edullisesti saatte palvelun käyttöönne. Laske tarjous teille sopivasta Kellokortti.fi-ratkaisusta.

Lue lisää